Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fekete

2010.10.26

 

fekete.jpg

A Yudansha birodalma


Az áhított fekete övek

"A karate végső céljának elérése nem a győzelmen, vagy a vereségen, hanem a résztvevők jellemének tökéletesítésén múlik."

 Amit a fekete övekhez tudni kell:

 

 SHO DAN, SENPAI (fekete öv 1 arany csíkkal)

 

Kata

Seienchin, Garyu

Goshin Jitsu

Fogásokból szabadulás

Kondíció

Kiváló erőnlét, a barna öv követelményein túl

Jiyu Kumite: 30 × 1 perc

       A vizsgázó kiváló budoka kell, hogy legyen és példaképe a kohai-oknak. Rendszeresen látogassa a nemzetközi szemináriumokat (legalább 5 alkalommal).

 Életkor: legalább 18 év (junior Shodan szerezhető 12 éves kortól, melyet meg kell védeni a felnőtté váláskor küzdelemmel) 
  

NI DAN, SENPAI (fekete öv 2 arany csíkkal)

 Kata

Seipai, Kanku

Jiyu Kumite: 40 × 1 perc

Kondíció

Kiváló erőnlét, a Sho Dan követelményein túl

  A vizsgázó rendelkezzen segédbírói minősítéssel és rendszeresen működjön közre versenyeken bíróként, továbbá szerezze meg a hivatalos oktatói minősítést. Látogassa a nemzetközi szemináriumokat (legalább 7 alkalommal).

Életkor: legalább 20 év

  

SAN DAN, SENSEI (fekete öv 3 arany csíkkal)

 Kata

Az összes Kata magas szintű előadása, beleértve a Sushihot is

Jiyu Kumite: 50 × 1 perc

  A vizsgázó rendelkezzen vezetőbírói minősítéssel és rendszeresen működjön közre versenyeken vezetőbíróként. A szervezet példamutató személyisége és elismert oktatója kell, hogy legyen. Vizsgáját a nemzetközi szervezet által kijelölt Shibucho előtt teheti le. Látogassa a nemzetközi szemináriumokat (legalább 10 alkalommal).

 Életkor: legalább 23 év

  

YON DAN, SENSEI (fekete öv 4 arany csíkkal)


    A jelölt rendelkezzen nemzetközi bírói minősítéssel, továbbá egyértelműen és hatékonyan támogassa a Kyokushin Karatét országos szinten. Legyen kiváló személyiség és eredményes oktató, valamint rendelkezzen a nemzeti szervezet ajánlásával. Vizsgáját a nemzetközi szervezet által kijelölt Shibucho előtt teheti le.


Életkor: legalább 27 év

  

GO DAN, SHIHAN (fekete öv 5 arany csíkkal)

   A jelölt a vizsgáját a nemzeti szervezet ajánlásával a nemzetközi szervezet megbízottja előtt teheti le. Egyértelműen és hatékonyan támogassa a Kyokushin Karatét országos szinten. Legyen nemzetközi mércével is kiemelkedő személyisége és oktatója a Kyokushin Karaténak.

 Életkor: legalább 32 év 

 

ROKU DAN, SHIHAN (fekete öv 6 arany csíkkal)


    A jelölt vizsgáját a hazai szervezet ajánlásával a nemzetközi szervezet megbízottja előtt teheti le. Jelentősen és egyértelműen járuljon hozzá a Kyokushin Karate nemzetközi és országos működéséhez. Kivételes személyisége legyen a hazai és a nemzetközi szervezetnek.

 Életkor: legalább 40 év


NANA DAN és magasabb övfokozatok

 

(fekete öv 7-10 arany csíkkal)


  Ezeknek a fokozatoknak az odaítélésére a nemzetközi szervezet vezetése tehet javaslatot és csak ő adományozhatja. A jelölt különleges és kivételes képességű mester kell, hogy legyen, akit kiváló eredményeiért nagyra becsülnek és példaképnek tekintenek, továbbá Kyokushin karatekaként nagy nemzetközi elismerést és tekintélyt élvez. Több, különböző szinten jelentős mértékben hozzájárult a nemzetközi és a hazai szervezet tevékenységéhez és idejét szívvel-lélekkel a Kyokushin Karaténak szentelte. Hosszú időn át, folyamatosan és megalapozott módon birtokolta címeit a nemzetközi szervezetben.

 Életkor: legalább 47 év

 

Megjegyzés:

   A Sho Dan és e fölötti vizsgák esetében a vizsgázónak írásbeli vizsgát is kell tennie, mely teszt anyaga a kezdő és haladó terminológiákból és filozófiából, valamint az adott fokozatnak megfelelő kérdésekből áll.

A jelölt kora, fizikai képessége, személyisége, a nemzeti és nemzetközi szervezet tevékenységéhez való eredményes hozzájárulása jelentős szerepet játszik a San Dan és annál magasabb fokozatok odaítélésénél.

A vizsgáztatók engedményt tehetnek a küzdelem mennyiségét illetően, ha a vizsgázó korban meghaladta a 40 életévet.

 

 
 

 

Elérhetőség

Admin


Időjárás


Pontos idő


LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Március >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Statisztika

Online: 1
Összes: 77579
Hónap: 2960
Nap: 145